FAQ verhuisliften

Veel gestelde vragen over verhuisliften

We ontvangen regelmatig vragen over de verhuisliften die u kunt huren bij onze partner Lifjehuren.nl. We geven daar hier binnen de veel gestelde vragen over verhuisliften graag antwoord op, zodat u direct weet waar u aan toe bent.

De afmetingen van onze verhuislift bedragen 5,4 x 1,9 x 3,1 meter (lengte x breedte x hoogte). De verhuislift weegt 600 – 3.200kg en heeft een laadplatform van 0,8 x 1,4 (gesloten) – 1,3 x 2,5 (open) meter. Het hefvermogen bedraagt 250 – 400kg en de hijshoogte 18 – 34 meter. Dat betekent dat u afhankelijk van het bouwjaar van uw woning kunt verhuizen tot 6 of 11 hoog.

Bij Imove Verhuis en liftService kunt u zonder extra bijkomende kosten een verhuislift huren. Een verhuislift verhuren wij al voor € 69,- per uur inclusief btw, inclusief ervaren en meewerkende verhuizer/operator. Daarbuiten rekenen wij geen voorrijkosten voor Amsterdam en Almere. Wilt u een lift buiten deze locatie? Dat kan ook! Wij rekenen dan €0,31 per KM. Geen onverwachte kosten, maar een duidelijke prijs afspraak.

Het is van belang om de verhuislift op een stabiele en veilige plaats neer te kunnen zetten. Dat betekent onder andere dat we de verhuislift tot maximaal 10 meter van de muur af kunnen zetten. We hebben een voorkeur voor een positie zo dicht mogelijk tegen de gevel aan, recht onder het raam of het balkon dat we zullen gebruiken voor de verhuizing. Bovendien adviseren we u op voorhand een parkeerplaats hieronder vrij te houden of kunt u contact opnemen met de gemeente over het eventueel tijdelijk stremmen van het verkeer. U zorgt op die manier voor een goede plaats voor de verhuislift, aan de hand waarvan wij voor u aan de slag kunnen.

U heeft de verhuislift ongeveer 1 uur per 10 kubieke meter aan meubels nodig. Gemiddeld genomen bedraagt een 1 persoons huishouden uit 12 kubieke meter, een 2 persoons huishouden uit 20 kubieke meter en een 4 persoons huishouden uit 35 kubieke meter. Wilt u slechts 1 object verhuizen? Dan zijn we daar met onze verhuislift service binnen 15 – 30 minuten mee klaar, zodat u op een heel vlotte manier gebruik kunt maken van de verhuislift.

We adviseren u bij de verhuizing van 1 object in ieder geval 1 paar extra handen te regelen, met name wanneer het gaat om een zwaar en/of groot object. Gaat het om een complete verhuizing? Regel bij voorkeur dan 2 paar extra handen, om de meubels zowel onderaan als bovenaan op de goede manier te begeleiden. Wij zorgen ervoor dat we de verhuislift komen brengen, voor u bedienen en na afloop weer meenemen.

Meer vragen?

Staat uw vraag er niet bij of lopen de antwoorden nog andere vragen op? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.