NSSA

Onze imove boxxen huren wij bij een verhuurder die tevens aspirant-lid is van NSSA. Dat is de Nederlandse mini-opslag vereniging

De leden van de Nederlandse Mini-Opslag Vereniging / The Netherlands’ Self-Storage Association voldoen aan minimaal 15 van de 18 onderstaande normen. De leden dienen minimaal te voldoen aan de normen met een sterretje *:

Veiligheid

 1. * Een compleet brandmelding-installatiesysteem conform de NEN 2535 en de nadere door de betreffende gemeente geldende eisen.
 2. * Een verbod op het opslaan van onder andere alles wat bij de wet niet is toegestaan, ontvlambare en explosieve middelen, bederfelijke stoffen.
 3. Een alarminstallatie minimaal klasse: Borg 2 met certificaat.
 4. Een camerabeveiligingsinstallatie met een minimale opnamecapaciteit van 24 uur.
 5. Een unitbouw zodanig dat alle goederen van de huurders uit het zicht zijn opgeslagen.
 6. Elke opslagunit dient een eigen deur te hebben, dusdanig dat ook hier alle goederen van de huurder aan het zicht zijn onttrokken.

Kwaliteit

 1. * Het totale aantal opslagruimtes dient minimaal 100 stuks te bedragen.
 2. * De opslagunits dienen per dag 12 uur toegankelijk te zijn, voorzien van elektronische registratie.
 3. * Bemande vestigingen zijn minimaal 44 uur per week geopend.
 4. Bij onbemande vestigingen dient er contact te kunnen worden gelegd, binnen de normale openingsuren, tussen de klant en de eigenaar / exploitant van de vestiging.
 5. * Alleen de huurder, dan wel een door de huurder schriftelijk gemachtigde partij, heeft een sleutel van de opslagunit. De verhuurder heeft geen sleutel van de verhuurde opslagunit.
 6. * Particulieren huren vrij van BTW.
 7. * Elke huurder dient een huurcontract te ondertekenen voorzien van huisregels en krijgt dit contract met bijbehorende regels ook mee.
 8. * Het totale gebouw dient een nette en degelijke uitstraling te hebben. Maximaal 20% van de te verhuren vierkante meters mag in nette opslagcontainers plaatsvinden.
 9. Alle opslagunits dienen schoon, droog en deels verwarmd te zijn.
 10. Er dient een minimale keuze te zijn tussen vijf verschillende maten van opslagunits.
 11. Een opslagunit heeft een inhoud tot maximaal 150 m3.
 12. De verhuurder dient te handelen overeenkomstig het protocol dat de vereniging heeft afgesloten met de douane. Het protocol dient bij aanvraag van het lidmaatschap ondertekend te worden.

Het protocol dient bij aanvraag van het lidmaatschap ondertekend te worden.

Al aspirant lid voldoen wij uiteraard aan alle eisen